Over ons

De buurtbus De Binnen-Giessen is opgericht op 9 december 2018 en gaan rijden op 1 januari 2020. De buurtbus wordt gereden door vrijwilligers, die lid zijn van de buurtbusvereniging de Binnen-Giessen. De buurtbus voorziet in personenvervoer tussen Gorinchem naar Boven-Hardinxveld via Schelluinen, Giessenburg, Giessen-Oudekerk en Hardinxveld-Giessendam.

Waarom een buurtbus?

De buurtbus verbindt kleine dorpskernen met grotere plaatsen in de omgeving en sluit aan op het OV-net. 
 

Financiering

De buurtbus wordt beschikbaar gesteld en onderhouden door Qbuzz. De provincie Zuid-Holland verleent subsidie. Tevens heeft de buurtbusvereniging een aantal sponsors, waaraan plaats op de buurtbus wordt verhuurd voor reclamedoeleinden.

Reguliere vorm van OV

De buurtbus is een reguliere vorm van openbaar vervoer. De provincie Zuid Holland is de opdrachtgever en vervoerder Qbuzz faciliteert ons met twee 8-persoonsbussen. Lijn 706 rijdt in Giessenburg door als Lijn 707 dus er is geen overstap nodig.

Wat doet de vereniging?

Zij zorgt voor voldoende vrijwilligers om vijf dagen in de week aan de dienstregeling voor de lijnen 706 en 707 tussen Gorinchem-Giessenburg, Hardinxveld-Giessendam, Boven-Hardinxveld en vice versa te kunnen voldoen.

Zij draagt zorg voor een onkostenvergoeding, een tweetal vergaderingen, een gezellige avond en een kerstpakket per jaar.

"Het is een mooie taak om mensen
te ontmoeten en hen daar te brengen
waar ze anders niet kunnen komen".

Chauffeurs gezocht

Onze vereniging is doorlopend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden om éénmaal in de week een rondje van 2 uur door onze fraaie omgeving te rijden.

Heeft u belangstelling of wilt u nadere informatie, neem dan contact met ons op. U kunt ook bij “aanmelden als chauffeur” kijken.

Bestuur

Dagelijks bestuur:

  • Voorzitter: Wim Kafoe
  • Secretaris/coördinator: Chris Tromp
  • Penningmeester: Kees van Korlaar

Bestuursleden:

  • Technisch coördinator: Hans Bout
  • Beheer website: Ron Planken

Als u opmerkingen of klachten heeft, laat het ons dan weten!

Secretariaat

P. Chr. Tromp
Neptunusstraat 9, 3371 TH Hardinxveld-Giessendam
Mobiel: 06 – 44332861