Dienstverlening waarborgen

GIESSENBURG. Buurtbusvereniging de Binnen-Giessen is op zoek naar meer chauffeurs om de dienstverlening aan de passagiers te kunnen waarborgen.

Sinds december 2018 rijden er voor de inwoners van de dorpskernen Schelluinen, Giessenburg en Giessen-Oudekerk twee bussen, die op werkdagen tussen 7.00 en 18.30 uur met een uursdienst het openbaar vervoer verzorgen naar Gorinchem en/of Hardinxveld-Giessendam.
Sinds december 2023 wordt er ook op de zaterdag in de ochtend en de middag een rit gereden.

De buurtbusvereniging de Binnen-Giessen levert sinds 2020 de vrijwillige chauffeurs om deze busdienst in stand te houden. In 2023 zijn er bijna 23.000 passagiers vervoerd tijdens 3.000 ritten, in vergelijking met 2022 een stijging met bijna 4000 passagiers!! Het geeft ook aan dat er in een behoefte voorzien wordt.

Momenteel beschikt de vereniging over ongeveer 35 chauffeurs, die op vrijwillige basis rijden. Om de continuïteit van de roosters en de dienstverlening naar de passagiers te kunnen waarborgen zou de vereniging nog graag een aantal chauffeurs erbij willen hebben.

Daarom wordt er een beroep op inwoners (o.a. 65+ers) van bovengenoemde dorpskernen gedaan of er vrijwilligers zijn die bereid zijn om voor (minstens) twee uur per week als chauffeur op één van onze bussen te rijden. Dit biedt dan de mogelijkheid om uw mede-dorpsbewoners, die niet beschikken over vervoer, op een door hen gewenste bestemming te brengen.Een B-rijbewijs is voldoende en reiskosten van/naar de Qbuzz-garage in Schelluinen (=opstapplaats chauffeurs) worden vergoed. Tevens is er een geringe vergoeding per rit van twee uur.